Yolculuk boyunca tümüyle hazır olamasamda, hazırdım. Planlarımın çoğunu yerine getirmekle beraber tayfa ilişkilerinide ilertletmiştim. Kumandanın sabah saatlerinde ki ziyareti ve konuşması ile yatağımdan doğrulmuştum. Yeni alışkanlığım olan, şınav ve mekik faslını geride bırakıp üniformamı başarıyla üzerime geçirdim. Gerilmiş kaslarımın üniformayı badi gibi göstermesi hoşuma gitmiyor değildi. Ancak ceketi üzerime geçirdiğimde bu olgu gizlenmekteydi. Yatağın üzerinde durmakta olan zarfı usulca ceketimin iç cebine koydum. Hilda'ya da ufak bir not yazdıktan sonra tekrardan ayna karşısına geçip, saçıma son şeklini verdikten sonra kamaradan çıkışımı yaptım.
''Adaya çıkıyorum. Önemli işlerim var. Ada her ne kadar güvenli olsada fazla uzaklaşmamanı istiyorum. Döndüğümde beraber uzaklara gitmek en mantıklısı.'' yazılı notu Hilda'nın kamarasının altından içeri bıraktım. Geminin durumu, büyük ihtimalle adaya iniş yapmak için hazırdı. Güverteye çıktığımda rüzgar hafiften ürpertsede.. kısa sürede adapte olmuştum. Önceliğim, zarfın içindeki adrese bakıp, gitmek olacaktı. Tabi yolda dikkatimi çeken yerler olursa uğramayı ihmal etmemeliydim. Ama önce adaya iniş yapmak, öncelikli hedefim oluyordu ister istemez.

News