Terzi yolu düz gider

Moderatör: GM-Naruto

Terzi yolu düz gider

Mesajgönderen Daichi Benjiro tarih Sal Şub 21, 2012 5:38 pm

Camdan yüzüme yansıyan ışıkla uyandım.Saate baktım 12:27 idi."Hasiktir , çok geç kaldım." deyip yataktan fırladım.Yüzümü yıkayıp hemen üstümü giyindim.Kahvaltı bile yapmadan dışarı çıktım.Fukumi Hari kullanmak için senbon cebine ihtiyacım vardı ve kalabalık olmasın diye erkenden çıkmam gerekiyordu ancak ben ayı gibi yatıp öğleden sonra köy meydanına gidiyordum.Nihayet köy meydanına gelmiştim ve sanki bütün insanlar bugünü bekliyormuş gibi hepsi köy meydanına doluşmuştu. " Hay kafamı sikeyim. " diye geçirdim içimden.
İsim:Daichi
Element:Katon
Klan:-
Köy:Konohagakure
Rütbe:Genin
Seviye:D-Rank
Ryo:3
Görev Puanı:-
Çanta/Kıyafet:
Standart Shuriken Pack
12 shuriken, 2 kunai, 2 sis bombası, 2 patlayıcı parşömen, 1 misina
12/12 Shuriken
2/2 Kunai
2/2 Sis Bombası
2/2 Patlayıcı Parşömen
1/1 Misina
Kıyafet:
Senbon Cebi
0/2 Kunai
0/2 Patlayıcı Parşömen
Fiziksel Stat Puanları:

Güç:2
Hız:9
Dayanıklılık:4

Shinobi Stat Puanları:

Ninjutsu:10
Genjutsu:0
Taijutsu:2
Chakra:8

Jutsu Listesi:

Katon, Goukakyuu No Jutsu

Fukumi Hari

Kasılan X'ler:-

Takım Çalışmaları:-
Kullanıcı avatarı
Daichi Benjiro
Konoha / Genin
Konoha / Genin

Günlük: Günlüğü Görüntüle (0)

Re: Terzi yolu düz gider

Mesajgönderen GM-Naruto tarih Çrş Şub 22, 2012 9:49 am

Out: Bu konuyu bilerek ben alıyorum çünkü anladığım kadarıyla RP'ye yeni başlamışsın. Bu yüzden de bunu geliştirmek için iyi bir konu olacak diye düşünüyorum bu konu. RP'lerine elimden geldiğince yorum yapmaya da çalışacağım, eksikler, iyi noktalar gibisinden söyleyeceğim. Bunları dikkate alırsan iyi olur.

Şimdi ilk olarak şunu belirtmem gerekiyor; RP'lerde her ne kadar uzunluk çok önemli bir faktör olmasa da içinin dolu olması gerekmektedir. Bu doluluğu ise karakterin hareketleri sırasında düşüncelerine daha çok yer vererek yapman mümkündür. Hem böylece karakter gelişimini de çok daha rahat sağlayacağına emin olabilirsin. Yani aslında kahvaltıda ne yediğini bile söylemek senin için iyi olacaktır, çünkü bu en basit şeyde bile karakterinin sevdiği ya da sevmediği yiyecek ortaya çıkacaktır. Sana bir tavsiyem de şu olacak, diğer oyuncuların RP'lerini okuyarak neler yaptığına, neyi nasıl yaptığına bakman faydalı olacaktır. Bunu zaman kaybı olarak görme sakın. Bunun dışında her oyuncuya söylediğim gibi sana da söyleyeyim, eğer aklına yazacak bir şey gelmiyorsa şu aşamada yazmak için kendini zorlama. Kafanı dinlendir, başka şeylerle uğraş, rahat bir anında tekrar düşün ve yaz. Şimdilik bu kadar, ilerledikçe RP'lerine göre outlara devam ederim. :)

In: Köy Meydanı'ndaki öğle kalabalığının en büyük sebebi kuşkusuz ki havanın güzelliği. Konoha'yı sanki dört mevsim esir alan güzel hava insanların kendilerini evde tutmalarına engel oluyor gibi. Fakat sıkıntılı olan nokta, birçok insanın bu şekilde dışarıda olması, kalabalık sevmeyen kişiler için bunaltıcı hale gelebiliyor. Tabi kalabalığı seven insanlar için görünen manzara paha biçilemez. Bu şekilde Köy Meydanı'nda ilerlemeye başlıyorsun fakat daha önce hiç işinin düşmediği terzinin nerede olduğuna dair en ufak bir fikrin bulunmamakta.
Kullanıcı avatarı
GM-Naruto
Game Master
Game Master

Mesajgönderen Daichi Benjiro tarih Çrş Şub 22, 2012 5:02 pm

Havanın güzel olması insanların neredeyse hepsini Köy Meydanı'na toplamıştı.Bu güzel hava adeta insanları dışarı çıkmaya , gezmeye zorluyordu.
Köy Meydanı'na doğru ilerledikçe kalabalık adeta içime bir yumru gibi oturuyor , nefes almamı zorlaştırıyordu.Bir anda başım döndü ve gözlerim karardı.Olduğum yere çömelip derin nefesler aldım.Bu sırada köyün kalabalığı yetmezmiş gibi başıma bir sürü insan toplanmıştı.Nihayet sakinleşince ellerimle küçük kalabalığı yarıp , büyük kalabalığın içine girdim. Nereye gittiğim hakkında en ufak bir fikrim yoktu. " Nerede bu siktiğimin terzisi. " diye geçirdim içimden.

Out : Evet yeni başladım. Tavsiyeler için de teşekkürler , dikkate alacağım. :)
Çanta/Kıyafet:
Standart Shuriken Pack
12/12 Shuriken
2/2 Kunai
2/2 Sis Bombası
2/2 Patlayıcı Parşömen
1/1 Misina
Kıyafet:
Senbon Cebi
0/2 Kunai
0/2 Patlayıcı Parşömen
Fiziksel Stat Puanları:

Shinobi Stat Puanları:

Jutsu Listesi:

Fukumi Hari

Kullanıcı avatarı
Daichi Benjiro
Konoha / Genin
Konoha / Genin

Mesajgönderen GM-Naruto tarih Çrş Şub 22, 2012 9:09 pm

Out: Şimdi eksiklerden ve yanlışlardan başlayalım. RP'deki en büyük yanlış, GM'nin olduğu konularda, GM'nin izni olmadan kendi karakterin dışındaki insanları yönetmektir. Şu şekilde düşünebilirsin; normal hayatında insanları dilediğin gibi yönetmen mümkün değildir, onları anca ikna edebilirsin. Bu yüzden de RP'deki karakterinde aynı bu şekilde hareket etmelidir. RP'nde kalabalığın etrafında toplanması senin yapabileceğin bir şey değildir. Buna ancak GM karar verebilir. Ama bu toplanmayla ilgili duyguyu şu şekilde verebilirsin:

"Kendimi o kadar kötü hissediyordum ki kalabalık sanki sadece benim etrafıma doplanmıştı çömelmem ile birlikte."

Bunun dışında bir diğer noktada şu; kalabalığın seni sıkıntıya soktuğundan, "içine bir yumru gibi oturduğundan" bahsetmişsin mesela, ancak bunun neden böyle olduğunu yazmamışsın. Orada yazacağın bir cümle bile RP'ni daha kaliteli hale getirebilirdi. "İçime yumru gibi oturdu çünkü..." diyerek bu konuyu açıklığa kavuşturman iyi olurdu. Eğer bunu yapmazsan olayların çabuk geçmesini istiyormuşsun gibi bir hava hakim olur RP'ne. Yani karakter yönetmekten çok bir an önce istediğimi alayım da kurtulayım durumları varmış gibi görünmekte. Tekrar ediyorum, karakterin tek bir adımını dahi farklı atsa bunun neden bu şekilde olduğunu anlatman senin karakterinle daha da bütünleşmene ve daha kaliteli RPler çıkarmana olanak sağlayacaktır.

In: Kaybolmuş bir çocuk gibi sokaklarda terzi arayışın sürmekte. Gittiğin yer hakkında bir fikir sahibi olmamanın seni amacından uzaklaştıracağına dair şüpheler ise zihnine yavaşça girmekte. Bu şekilde gezmek ve sadece vakit öldürmekle yetinmek yerine en azından birilerine terzi ile ilgili bir şeyler sorman işine yarayabilir gibi duruyor. Yoksa hepten kaybolman içten bile değil.
Kullanıcı avatarı
GM-Naruto
Game Master
Game Master

Mesajgönderen Daichi Benjiro tarih Çrş Şub 22, 2012 9:20 pm

" Siktir , siktir , siktir. " diye söyleniyordum.Kalabalık sanki üstüme üstüme geliyordu ve ben hepten kaybolmak üzereydim. Çok pis panik olmuştum. Aklım başımdan gitmişti ne yaptığımı bilmiyordum. Boş bir ara sokağa girip sakinleşmeye çalıştım. " Biraz su iyi gelebilir. " diye düşündüm ve çantamdan suyu çıkarıp içtim. Kalbim deli gibi çarpıyordu. Sırt üstü toprağın üstüne yatıp gözlerimi kapattım.Bir süre o şekilde yattım.Kalbimin çarpıntısı nihayet düzeldiğinde ara sokaktan tekrar köy meydanına çıktım. Dükkanlardan bayağı uzaklaşmıştım. Kaybolma korkusuyla ara sokaklara hiç girmeden dümdüz yürüdüğüm için yolumu kaybetmemiştim. Bir süre koştuktan sonra dükkanların olduğu yere ulaştım. Kalabalık hala dağılmamıştı. Koşarak bir kasap dükkanın içine girdim. Duvarlarda et parçaları asılıydı. Kasap dükkanının içi buz gibiydi. Bu soğuk bana iyi gelmişti. " Abi bir bakar mısın ? Terzi nerede? " diye seslendim.

Out : Aslında orada başkalarını yönetmek gibi bir amaç gütmemiştim ama istemeden olmuş. :lol:
Çanta/Kıyafet:
Standart Shuriken Pack
12/12 Shuriken
2/2 Kunai
2/2 Sis Bombası
2/2 Patlayıcı Parşömen
1/1 Misina
Kıyafet:
Senbon Cebi
0/2 Kunai
0/2 Patlayıcı Parşömen
Fiziksel Stat Puanları:

Shinobi Stat Puanları:

Jutsu Listesi:

Fukumi Hari

Kullanıcı avatarı
Daichi Benjiro
Konoha / Genin
Konoha / Genin

Mesajgönderen GM-Naruto tarih Prş Şub 23, 2012 2:17 pm

Out: RP'nden kasap dükkanı bulduğundan bahsetmişsin ancak GM senin karşına böyle bir dükkan çıkarmadan herhangi bir dükkan bulman mümkün değil. Eğer böyle olsaydı terziyi de çok rahat bulurdun zaten. :) Bu konuda şunu yapman faydalı olur diye düşünüyorum: Gitmek istediğin yeri sorabileceğin birini bulma çabası. Şöyle ki;

"Terzinin nerede olabileceğine dair birilerine bunu sormam gerektiğini biliyordum. Bu yüzden de artık terzi bulmak yerine başka bir kişiye, en azından buraları biliyor gibi görünen bir dükkan sahibine terzinin nerede olduğunu soracaktım."

Yukarıda yazılanlara baktığın zaman hem istediğini söylemiş olduğunu hem de GM'ye "Bak ben arıyorum, sen de mümkünse karşıma böyle bir dükkan çıkar." izlenimini vermiş oluyorsun. RPler'de GM'nin gördüğünü söylemediğin şeyi asla ve asla göremezsin. Ben mesajımda bir kasap dükkanından bahsetmediğim için senin de bahsetmemen gerekirdi. Ama bu seferlik bunu görmezden gelebiliriz tabiki, sonuçta amacımız senin daha iyi noktalara ulaşman sadece. :)

İkinci olarak ufak gibi görünebilir belki ama kurguları etkileyebilecek bir olaya dönüşebilecek bir durum söz konusu. Bu da çantan su çıkarman. Bu tür konularda her ne kadar bu önemsiz bir detay olsa da bazı durumlarda çantandan çıkaracağın bir şey kurguyu tamamen değiştirebilir. Eğer sen evden çıkarken çantana bir şişe su koyduğunu söylemezsen çantandan bir şişe su dahi çıkaramazsın. Yanına aldığın ekstra şeyleri belirtmemen durumunda her zaman için yanında zaten shinobi çantanın bulunduğu varsayılacaktır ve bunun dışında ortaya çıkardığın şeyler geçersiz hamle olarak göülecektir.

In: Kasap dükkanına girdiğin anda seni saran soğuk havaya alışmış olan ve üzerinde klasik kan lekeleri ile bezenmiş beyaz önlüğü ile duran iri yarı adama terzi ile ilgili sorunu yöneltiyorsun. Adam ise yaptığı işe rağmen gayet güleryüzlü bir şekilde "Buradan çıktığında hiç sapmadan 500 metre kadar ilerle ve sonrasında ilk aradan sağa dön. Orada yaşlı bir teyzenin ufak terzi dükkanını göreceksin." diyerek sana elindeki satırla yolu tarif ediyor. Satırı havada savuruşu sırasında ise insan ister istemez bir miktar ürkmüyor değil.
Kullanıcı avatarı
GM-Naruto
Game Master
Game Master

Mesajgönderen Daichi Benjiro tarih Prş Şub 23, 2012 4:43 pm

Kasap elindeki satırı havada savurarak , " Buradan çıktığında hiç sapmadan 500 metre kadar ilerle ve sonrasında ilk aradan sağa dön. Orada yaşlı bir teyzenin ufak terzi dükkanını göreceksin. " dedi. Herif elindeki satırı savurarak konuşuyordu ve bu beni biraz ürkütmüştü. Hafif titreyen bir sesle " Teşekkürler kasap amca. " deyip çıktım. Sıcak hava hemen etkisi göstermişti. Neyse ki terziden çok uzaklaşmamıştım. Ama tabi kasap sallama adres vermiş de olabilirdi. Kalabalığın içine girip hiç sapmadan yürümeye başladım. Kim bilir kaç saattir bir terziyi arıyordum. Güneşin hala etkisini kaybetmemesi fazla zaman harcamadığımı gösteriyordu. " Hayatımın en sıcak günü bu heralde amına koyayım. " diye geçirdim içimden. Kasabın söylediği gibi 500 metre kadar ilerleyince önüme bir dönüş çıktı . Sağa döndüm ve terzi dükkanını aramaya başladım.
Çanta/Kıyafet:
Standart Shuriken Pack
12/12 Shuriken
2/2 Kunai
2/2 Sis Bombası
2/2 Patlayıcı Parşömen
1/1 Misina
Kıyafet:
Senbon Cebi
0/2 Kunai
0/2 Patlayıcı Parşömen
Fiziksel Stat Puanları:

Shinobi Stat Puanları:

Jutsu Listesi:

Fukumi Hari

Kullanıcı avatarı
Daichi Benjiro
Konoha / Genin
Konoha / Genin

Mesajgönderen GM-Naruto tarih Prş Şub 23, 2012 6:52 pm

Sağa dönmenin ardından binaların alt katlarında açılmış dükkanlar zinciri seni karşılıyor. Her biri genellikle farklı amaçlar doğrultusunda satış yapan dükkanlar olsa da en büyük ortak özellikleri buradaki dükkanların meydandakilere nazaran daha küçük bir yapıya sahip olmaları. Girdiğin sokakta ilerlemen devam ederken sağına-soluna bakarak terziyi aramaya başlıyorsun. Ancak kasabın verdiği adres sayesinde daha fazla yorulmadan küçük, bodrum katında olan bir dükkanın camında terzi yazısınız, camın içerisinde de büyük bir ihtimal bu köhne yerde beklediği gibi iş yapamamaktan dolayı sıkıntılı bir şekilde oturan yaşlı bir kadın görüyorsun. Dükkanın kapısı sonuna kadar açık bulunmaktayken bile güneş aldığını söylemenin güç olduğu bu dükkana girmek için ise 5 adet merdiven basamağını inmek gerekiyor. Olması gerekenden çok daha dik bir yapıya sahip olan bu basamakların buraya sonradan, gelişigüzel inşa edilmiş olması ise sana bu merdivenlerin sonradan yapılmış olduğunu anlatıyor.
Kullanıcı avatarı
GM-Naruto
Game Master
Game Master

Mesajgönderen Daichi Benjiro tarih Prş Şub 23, 2012 8:54 pm

Sokak , binaların altına kurulmuş dükkanlardan oluşuyordu. Sıcak hava burada etkisini daha fazla gösteriyordu. Üstüme giydiğim atlet sanki üstüne su dökülmüş gibi sırılsıklam olmuş ve vücuduma yapışmıştı. Yürürken bir sağa bir sola bakıp göz ucuyla terzi dükkanını arıyordum. Dükkanlar - bir iki tanesi hariç - farklı amaçlar için kurulmuştu. Sağıma soluma bakınırken küçük , bodrum katında , camının üstünde kirlenmiş bir terzi yazısı olan dükkanı gördüm. Dükkanın içindeki teyze ya hayatını gözünün önünden geçiriyor ya da beklediği gibi iş yapamadığı için sıkkın bir şekilde oturuyordu. Dükkanın kapısı sonuna kadar açık olmasına rağmen dükkanın içi acayip bir şekilde karanlıktı. Dükkanın olduğu kata inmek için 5 adet gelişigüzel merdiven basamağı vardı. Merdiven basamakları o kadar dikti ki yaşlı bir kadın gibi yavaş ve yan adımlarla indim. Merdivenler dükkanla birlikte yapılmışa benzemiyordu. Büyük ihtimalle teyze bu dükkanı gençlik yıllarından beri işletiyordu. Sonunda yaşlanınca merdivene ihtiyaç duymuş ve imkanının yettiği kadarıyla küçük bir merdiven yaptırmış olmalıydı.Merdivenleri inip , kapıya doğru yöneldim.
Çanta/Kıyafet:
Standart Shuriken Pack
12/12 Shuriken
2/2 Kunai
2/2 Sis Bombası
2/2 Patlayıcı Parşömen
1/1 Misina
Kıyafet:
Senbon Cebi
0/2 Kunai
0/2 Patlayıcı Parşömen
Fiziksel Stat Puanları:

Shinobi Stat Puanları:

Jutsu Listesi:

Fukumi Hari

Kullanıcı avatarı
Daichi Benjiro
Konoha / Genin
Konoha / Genin

Mesajgönderen GM-Naruto tarih Cum Şub 24, 2012 9:12 am

Out: RP'nde şöyle bir mantık hatası var, genellikle Konoha'nın iklimi yaşamak için mükemmeldir. Bu yüzden de sadece Konoha'nın sahip olduğu sıcaklıkla atletin sırılsıklam olması çok olası değildir. Fakat sen dolaşmanın getirdiği durumlardan dolayı bunun olduğunu söylemek istemişsen, bunu belirtmen gerekir. Her şeyi belirtmen gerektiği gibi.. :)

In: Merdivenleri ağır aksak inmenin ardından senin geldiğini gören yaşlı kadın oturduğu yerden yaşından beklenmeyecek bir çeviklikle kalkıyor. Senin kapıdan girmene yakın bir sürede ise kendisi kapıdan çıkıyor ve oldukça kibar bir şekilde "Hoşgeldiniz, buyrun efendim!" diyerek seni kapıdan içeriye davet ediyor.

İçeri girmenin ardından dükkanın sahip olduğu basıklıktan dolayı başlarda nefes almakta zorlansan da insan vücudunun en şaşırtıcı özelliklerinden biri olan alışma durumu ile bunu kısa sürede atlatabiliyorsun. Dükkanın içinin neredeyse tamamen boş olması, sadece bir masa ve dikiş makinesinden ibaret oluşu ise sana kadının ne kadar zor durumda olduğunu anlatmaya yetiyor. Yer yer boyası dökülmüş duvarların bazı noktalarında küf olduğunu görüyor, havasızlıktan dolayı oluşan bu durumun ise yaşlı kadını etkileyip etkilemediğini insan olmanın doğası gereği merak etmeye başlıyorsun. Bu esnada ise kapıdan yanına doğru gelmekte olan yüzünde yılların çilesini sanki kırışıklıklar olarak barından, yine de oldukça sevimli duran yaşlı kadın sana gayet nazik bir şekilde "Size nasıl yardımcı olabilirim efendim?" diye soruyor.
Kullanıcı avatarı
GM-Naruto
Game Master
Game Master

Sonraki

Dön Köy Meydanı

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir