__ Sessizliğini bile yuttu zaar.__
Çıt çıkarılamayan bir sessizlik bir anda yükselen çoklu diyaloglar ile bölündüğünde ancak Honkotsu Sato'nun sözlerine cevaben mırıldanabilmişti. Ki o mırıldanma da Sato'nun tahmin edemediği biri tarafından vurulan ve sesinden masaya denk düştüğü anlaşılan yumruğun ardından gelen.. ''Bu şekilde hiçbir yere varamayız! Sakin olup neler yapacağımızı düşünmeliyiz!" bu cümleyle birlikte ağzından çıkabilmişti.
"Mizukage-Sama'nın böyle bağırdığını hiç duymamıştım. Biraz komik aslında ama böylesi bi durumda komik bile geldiği söylenemez. Ne şekilde olursa olsun umarım bir problem çıkmadan kurtuluruz şu toplantıdan. Kazekage de ne adammış be."
Honkotsu'nun sözlerine istinaden Sato susmakla yetinmiş ve yerine oturmadan önce gördüğü Kazekage Shishi Jinzo'ya ruhunun derinliklerinden cılız bir saygı yeşertmişti. Bakışları halen perdenin bir bölümünü hedefliyorken kendisini bildik bir dinginliğe teslim etmiş gibi hissediyordu. Bu dinginlik genellikle ya rakibinden kendisine doğru sıçrayan bir bölüm kanla gelirdi yahut ayaklarını göl suyuna emanet ederek balık tuttuğu o ender dakikalarda.. Fakat bu kez ikisini de yaşamadığının bilincinde oluşu.. işte bu bilinç ellerini her an bir şeyler yapmak zorunda kalacağı ana hazırlamasını sağlıyordu.
Ortamdaki her ses zerresine kulak kabartan Sato bazen söylenenleri yakalamakta zorlanıyor bazen gecikiyordu fakat kesinlikle aklını sadece duyma refleksine vermeyi reddederek kendisini olağan dışı bir şeyler için sürekli hazır tutuyordu.. tamda böyle bir zamanda ortamdaki konu kontrolör bir şekilde ortamı dindiren Kazekageden önceliği alarak kagelerin bu durum ile ilgili fikirlerini alıyordu.
İlk olarak Hokage fikirlerini sunmuş ve ardından Raikage ülkesinin bu fikre destek vereceğini belirtmiş lakin Nobuo-san'ın sözlerini biraz abartı bulduğunu dile getirerek İwa gücünün içinde bulunduğu durumda toplayabileceği gücün, birleşik kage ittifakı gücünün ancak yarısını toplayabileceğinin altını çizmişti.. Ardından Kirigakure'ye ait kibirli bir ses tonu kendini belli etmişti..
"Raikage-Sama'nın haklı olduğuna inanıyorum. Yine de Tsuchikage-Sama gibi bir fikir önderinin öldürülmesi olayının altında kalacak değilim. Bu konuda Kirigakure'de destek verecektir. Yine de hiçbir köye güvendiğim söylenemez. Son savaşta tek müttefiğimiz Toprak ülkesiydi, ve şuanda burada tamamen güvenebileceğim tek kişi Nobuo-San. İşleri ileri bir boyuta taşımayı reddediyorum. İlerleyen safhalarda ne yapabileceğimizi düşünebiliriz." diyen Mizukage ardında buz gibi bir bölüm sessizlik bıraktığında Honkotsu yarım ağızla Sato'ya..
"Mizukage-Sama kendinden bekleneneni yaptı. Haklı yönleri var, ancak fazla gururlu. Bu gibi durumlarda fazla gurur iyi değildir."
An itibari ile Honkotsu sanki Sato'nun aklını okuyormuş gibi o beyaz saçların altında düşünen et parçasını konuşmaya sevk etti. Gözlerini belkide ilk defa perdeden ayırarak Honkotsunun gözlerine diken Sato biraz umursamaz bir mimikle.. '' Kim bir Kirili olduğunu inkar edebilir ki Honkotsu-sensei..'' demiş ve hemen ardından ciddiyetine yüzüne geçirmişti.
Sonrasında Hokage söze girmiş fakat Kazekage tarafından sözü hunharca kesilen Hokage suskunluğunu bile yutarak sahneyi Kazekage'ye devretmişti.
"Kime güvenebileceğinize dair en ufak fikriniz yoktu. Babamın en yakın arkadaşı tarafından öldürüldüğünü düşününce hala sırtımdan soğuk terler boşalıyor. 14 yaşında bir genç için büyük bir şoktu. Yeni neslin böylesi sorunlar yaşamasını istemiyorum. Mizukage-Sama'yı ben de haklı buluyorum. Su ülkesi o savaştaki en büyük düşmanımızdı, ancak şuanda bir problem çıkmayacağına dair Mizukage-Sama'ya da teminat verebilirim."
Çok önemli bilgileri işiten kulakları beyaz saçlarının ardında saklanıyor gibi görünse de duyduklarını bir bir hafızasına kazıyan Sato'nun içi dingindi.. Eğer zaten bu görev için yeterli görülmüşse bu duydukları içinde yeterli bir shinobiydi.. Duyduklarını uygun bir anda analiz etmez için sadece duymakla ve zihnine kazımakla ilgilenen Sato'nun yüzünde ifadesizlikten başka bir mimik kırıntısı yoktu. Son anda Nobuo-san ın erdemi onun dudaklarını aralayarak aldığı kararı açıkladığında oluşan sessizlik Kagelerin bile dürüst bir adamın yanına dize gelebileceğinin en büyük kanıtıydı. Kontrolör Shin-Lu söze girdiğinde toplantı şu diyaloglar ile son buluyordu.
"Kimse itiraz etmediğine göre toplantı kararını açıklıyorum: Her köy çeşitli araştırma takımları kurup bölgeleri kendi imkanları dahilinde araştıracak. İki ay sonra yeni bir toplantı daha yapacağız. Reddeden?" ...
Sessizlik ve.. tekrar Shin-Lu '' Toplantı bitmiştir.''

News