Adam söylediklerimi kağıda yazıyordu ve ardından bana bir sınav olacağını, bu kadar kolay kabul edilmeyeceğimi söylemişti.Bende o kadar umutlanmıştım ki hemen kabul ettiler diye.Adam masasından kalkıyordu ve bir sınıfa doğru gidiyordu bana oradan ayrılmayıp beklemem gerektiğini söylüyordu.
Hiç beklenmedik bir yerden vurulmuştum.Birden soğuk soğuk terlemeye başlıyorum.Bu da ne sınavı şimdi böyle? Neden sınav yapıyorlar ki? Biz zaten eğitim için buradayız.Lanet olsun en başından biraz araştırma yapmalıydım ve buraya öyle gelmeliydim.Damdan düşer gibi gelip beni buraya alacaklarını ummak sanırım bir aptallıktı.Heyecanım daha da fazla artmıştı.Adam sınıfı girdikten sonra sanki zaman benim için durmuştu.Saatler artık geçmiyordu.Kaç saattir orada o adamı bekliyordum? Ya da kaç gündür? Anlayamıyorum lanet olsun, lanet olsun, lanet olsun.Kafamı bir türlü toparlayıp odaklanamıyordum.Aklım hep sınavdaydı.Biraz sakinliğimi korumalıydım adam beni bu halde görmemeliydi.Ama bu en çok istediğim şeydi ve sınavı vermeliydim.Tabi sınav hakkında bilgim olmadığı içinde neler yapabilirim bilmiyorum.Bir süre böyle karamsar düşünceler içerisinde yüzmeye devam ediyorum.
Ancak bu şekilde bu işin çıkamayacağımı anlıyordum.Kafamı sallıyordum ve kendi kendime "Sakin ol Ookami, sakin ol dostum başaracaksın.Şimdiye kadar neyi isteyipte başaramadın.Sadece bir sınav.Bak sonuçta buralara kadar geldin.Eminim başaracaksın." diye kendi kendime mırıldanıyordum ve kendimi gaza getirmeye çalışıyordum.Bu biraz işe yaramıştı doğrusu.O karamsar düşüncelerden kurtulup bu lanet sınava odaklanmıştım.Hem ne olacaktı ki sonuçta? Bir daha kine hazırlanıp öyle gelirdim.Ama öncelikle bu işi bugün bitirmeye odaklanmalıydım.Evet bunu yapmalıydım ve sınavı "Bam!" diye geçerek bu eğitimi almaya hak kazanmalıydım.Tekrar titremekte olan bütün vücudumun o asil duruşu yerine gelmişti ve ayakta dimdik duruyordum.Adamı beklemeye başlamıştım.

News